phone icon0493-820200 icon-topmailinfo@emc-deurne.nl

 x 

Winkelwagen is leeg

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een vorm van ondernemen gericht op economische prestaties (profit), met respect voor de sociale kant (people), binnen de ecologische randvoorwaarden (planet): de triple-P-benadering.

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat het om het vinden van een balans tussen people, planet en profit.

Waar grote multinationals over MVO spreken, gebruikt het Midden- en Kleinbedrijf meestal de term Duurzaam Ondernemen. De theoretische achtergronden zijn dezelfde, maar de praktische vertaling in het bedrijf is anders.

Een praktische definitie voor duurzaam ondernemen die in het MKB gehanteerd wordt, is:
"Duurzaam Ondernemen is bij alle bedrijfsbeslissingen zowel een hoger bedrijfsrendement nastreven, als de kansen benutten voor een beter milieu en meer welzijn van de medewerkers en de maatschappij. Het gaat om activiteiten die een stap verder gaan dan waartoe de wet verplicht; vanuit maatschappelijke betrokkenheid en een toekomstgerichte visie". (Bron: Wikipedia)

Praktische toepassing voor de Elektrische tweewieler
Het gebruik van een elektrische fiets of scooter kan hier mede invulling aan geven. Door elektrische tweewielers in te zetten voor verplaatsingen waar anders een brandstofvoertuig ingezet zou worden, vermindert u de uitstoot van uw bedrijf. Dit effect wordt versterkt als de stroom die gebruikt wordt voor het opladen van uw elektrische voertuigen groen wordt opgewekt, bijvoorbeeld door wind- of zonne-energie.

Naast de emissiebesparing kunt u kosten besparen indien u uw wagenpark kunt inkrimpen door elektrische tweewielers in te zetten. De kosten van een elektrische fiets of scooter zijn immers een stuk lager dan de kosten van een bedrijfswagen.

Vanzelfsprekend zijn niet alle verplaatsingen uit te voeren met een fiets of scooter, maar de mogelijkheden zijn vaak groter dan men denkt. Enkele voorbeelden hiervan zijn brandweerkorpsen die elektrische scooters inzetten voor de handhaving en preventietaken, technische bureaus die in stedelijke gebieden scooters gebruiken bij storings- en onderhoudsdiensten en krantenbezorgers die nu 's morgens vroeg uw nachtrust niet meer verstoren.

Leasen van een Elektrische tweewieler
Bij EMC Deurne kunt u een elektrische scooter operationeel leasen. Maandelijks betaalt u hiervoor een vast bedrag. De hoogte van dat leasebedrag is afhankelijk van de verkoopprijs van de scooter. In het leasebedrag (al vanaf € 74,50/mnd.) zijn onder andere de onderhoudsbeurten, reparaties, vervanging van de banden en pechhulp inbegrepen.

Midden en Klein Bedrijf
Werkgevers in het kleinere MKB (25 tot 250 werknemers) kunnen gratis laten onderzoeken hoe medewerkers slimmer kunnen reizen en werken. Hiervoor kan een klein mobiliteitsvoucher worden aangevraagd. Met deze voucher betaalt u een adviseur die een mobiliteitsscan maakt.

U kunt met een groot voucher ook een vergoeding krijgen (maximaal 2/3 van de subsidiabele kosten met een maximum van € 4.500) voor advies of voor de kosten die nodig zijn bij de invoering van de geadviseerde maatregelen uit de mobiliteitsscan. Dit laatste geldt enkel voor grote vouchers die vanaf 1 december 2011 zijn afgegeven.

Milicon | Milieu Consultancy is gecertificeerd om een scan voor u uit te voeren. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Jan van Schijndel advies.

Bedrijven kunnen de MIA subsidie verkrijgen voor het aanschaffen van een elektrische scooter. Deze komt voor 50% van het investeringsbedrag in aanmerking voor de milieu-investeringsaftrek. De subsidie krijgt u als bedrijf niet direct uitbetaald. De MIA subsidie kan verwerkt worden in de inkomstenaangifte, wat betekent dat u minder belasting betaalt. Het uiteindelijke voordeel is afhankelijk van uw fiscale winst en de inkomsten- of vennootschapbelasting waar uw bedrijf onder valt.

De elektrische scooter staat op de milieulijst onder B 5071.
Meer informatie en de mogelijkheid tot de aanvraag van de subsidie vindt u op de website van de Belastingdienst of SenterNovem.

Onze webshop voordelen

  • GRATIS verzenden vanaf €50,00
  • VEILIG betalen met Ideal, Paypal of Creditcard
  • Betrouwbaar verzenden met PostNL
  • Niet goed geld retour binnen 14 dagen

Op de hoogte blijven?

  1. Meld je aan voor de nieuwsbrief!
  2. Ongeldige invoer
  3. Ongeldige invoer
  4. Ongeldige invoer
Like ons Tweet ons Maak connectie Videos bekijken
Vragen?