Zakelijke rijder

Maatschappelijk verantwoord ondernemen


Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een vorm van ondernemen gericht op economische prestaties (profit), met respect voor de sociale kant (people), binnen de ecologische randvoorwaarden (planet): de triple-P-benadering.

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat het om het vinden van een balans tussen people, planet en profit.

Waar grote multinationals over MVO spreken, gebruikt het Midden- en Kleinbedrijf meestal de term Duurzaam Ondernemen. De theoretische achtergronden zijn dezelfde, maar de praktische vertaling in het bedrijf is anders.

Een praktische definitie voor duurzaam ondernemen die in het MKB gehanteerd wordt, is:
“Duurzaam Ondernemen is bij alle bedrijfsbeslissingen zowel een hoger bedrijfsrendement nastreven, als de kansen benutten voor een beter milieu en meer welzijn van de medewerkers en de maatschappij. Het gaat om activiteiten die een stap verder gaan dan waartoe de wet verplicht; vanuit maatschappelijke betrokkenheid en een toekomstgerichte visie”. (Bron: Wikipedia)

Praktische toepassing voor de Elektrische tweewieler


Het gebruik van een elektrische fiets of scooter kan hier mede invulling aan geven. Door elektrische tweewielers in te zetten voor verplaatsingen waar anders een brandstofvoertuig ingezet zou worden, vermindert u de uitstoot van uw bedrijf. Dit effect wordt versterkt als de stroom die gebruikt wordt voor het opladen van uw elektrische voertuigen groen wordt opgewekt, bijvoorbeeld door wind- of zonne-energie.

Naast de emissiebesparing kunt u kosten besparen indien u uw wagenpark kunt inkrimpen door elektrische tweewielers in te zetten. De kosten van een elektrische fiets of scooter zijn immers een stuk lager dan de kosten van een bedrijfswagen.

Vanzelfsprekend zijn niet alle verplaatsingen uit te voeren met een fiets of scooter, maar de mogelijkheden zijn vaak groter dan men denkt. Enkele voorbeelden hiervan zijn brandweerkorpsen die elektrische scooters inzetten voor de handhaving en preventietaken, technische bureaus die in stedelijke gebieden scooters gebruiken bij storings- en onderhoudsdiensten en krantenbezorgers die nu ’s morgens vroeg uw nachtrust niet meer verstoren.

Leasen van een Elektrische tweewieler


Bij EMC Deurne kunt u een elektrische scooter operationeel leasen. Maandelijks betaalt u hiervoor een vast bedrag. De hoogte van dat leasebedrag is afhankelijk van de verkoopprijs van de scooter. In het leasebedrag (al vanaf € 74,50/mnd.) zijn onder andere de onderhoudsbeurten, reparaties, vervanging van de banden en pechhulp inbegrepen.

Midden en Klein Bedrijf


Werkgevers in het kleinere MKB (25 tot 250 werknemers) kunnen gratis laten onderzoeken hoe medewerkers slimmer kunnen reizen en werken. Hiervoor kan een klein mobiliteitsvoucher worden aangevraagd. Met deze voucher betaalt u een adviseur die een mobiliteitsscan maakt.

U kunt met een groot voucher ook een vergoeding krijgen (maximaal 2/3 van de subsidiabele kosten met een maximum van € 4.500) voor advies of voor de kosten die nodig zijn bij de invoering van de geadviseerde maatregelen uit de mobiliteitsscan. Dit laatste geldt enkel voor grote vouchers die vanaf 1 december 2011 zijn afgegeven.

Milicon | Milieu Consultancy is gecertificeerd om een scan voor u uit te voeren. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Jan van Schijndel advies.

Bedrijven kunnen de MIA subsidie verkrijgen voor het aanschaffen van een elektrische scooter. Deze komt voor 50% van het investeringsbedrag in aanmerking voor de milieu-investeringsaftrek. De subsidie krijgt u als bedrijf niet direct uitbetaald. De MIA subsidie kan verwerkt worden in de inkomstenaangifte, wat betekent dat u minder belasting betaalt. Het uiteindelijke voordeel is afhankelijk van uw fiscale winst en de inkomsten- of vennootschapbelasting waar uw bedrijf onder valt.

De elektrische scooter staat op de milieulijst onder B 5071.
Meer informatie en de mogelijkheid tot de aanvraag van de subsidie vindt u op de website van de Belastingdienst of SenterNovem.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

BOVAG
Palet van de Peel Deurne

Zoek in ons assortiment

Op zoek naar een specifiek product?

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

In verband met beursbezoek modellen 2020 van de merken Kalkhoff, Victoria, Conway en ISY.
zijn winkel en werkplaats zaterdag 10 t/m maandag 12 augustus GESLOTEN!